halou, dunia!

Tervehdys, maailma! Tervetuloa saamaan tietoa panduniasta, tasapuolisesti koko maailman apukielestä!


Kuvan lähde Freepik

Mikä on pandunia?

Pandunia on keinotekoinen kieli, joka on suunniteltu kaikkien maailman ihmisten käyttöön kansainvälisessä viestinnässä.

  • Pandunia on helpompi ja yksinkertaisempi kuin luonnollisesti kehittyneet maailmankielet, kuten englanti, ranska, venäjä, arabia ja kiina.
  • Keinotekoisena kielenä pandunia on täysin säännöllinen kieli. Siinä ei ole poikkeuksia eikä muitakaan tarpeettomia hankaluuksia.
  • Pandunia on aidosti kansainvälinen! Sen sanat ovat peräisin maailman eri puolilla puhutuista kielistä, mukaan lukien 12 maailman puhutuinta kieltä, jotka ova englanti, kiina, espanja, hindi-urdu, arabia, venäjä, bangla, portugali, malaiji-indonesia, japani, ranska ja saksa.

Kelle?

Pandunia on tarkoitettu aivan kaikille! Keinotekoisena kielenä pandunialla ei ole yhtään äidinkielistä puhujaa, joten käytännössä sitä osaa vasta kourallinen vieraiden kielten harrastajia.

Mikäli olet kiinnostunut muista keinotekoisista kielistä, kuten esperanto, ido, interlingua, toki pona tai lidepla, siinä tapauksessa tulet melko varmasti tykkäämään panduniasta.

Tulossa pian...

Pandunia uusi, parannettu version julkaistaan maaliskuussa 2021. Versio 2.0 sisältää kieliopin parannuksia, loogisemmat rakennesanat sekä uusia ja muutettuja sanoja.

Opiskele!

Pandunian voi oppia esimerkkien avulla ja matkimalla toisia. Kielioppia ei ole pakko päntätä päähän.

Jutellaan!


Kuvan lähde Freepik

Yhteyshenkilönä toimii kielen pääasiallinen tekijä, Risto Kupsala, risto@pandunia.info

Kirjoituksia