Mikä dunian on?

Dunian on keinotekoinen kieli, joka on suunniteltu kaikkien maailman ihmisten käyttöön kansainvälisessä viestinnässä.

  • Dunian on helpompi ja yksinkertaisempi kuin luonnollisesti kehittyneet maailmankielet, kuten englanti, ranska, venäjä, arabia ja kiina.
  • Keinotekoisena kielenä dunian on täysin säännöllinen kieli. Siinä ei ole poikkeuksia eikä muitakaan tarpeettomia hankaluuksia.
  • Dunian on aidosti kansainvälinen! Sen sanat ovat peräisin maailman eri puolilla puhutuista kielistä, mukaan lukien 12 maailman puhutuinta kieltä, jotka ova englanti, kiina, espanja, hindi-urdu, arabia, venäjä, bangla, portugali, malaiji-indonesia, japani, ranska ja saksa.

Kenelle se on tarkoitettu?

Dunian on tarkoitettu aivan kaikille! Keinotekoisena kielenä dunianilla ei ole yhtään äidinkielistä puhujaa, joten käytännössä sitä osaa vasta kourallinen vieraiden kielten harrastajia.

Mikäli olet kiinnostunut muista keinotekoisista kielistä, kuten esperanto, ido, interlingua, toki pona tai lidepla, siinä tapauksessa tulet melko varmasti tykkäämään duniansta.

Huom! Dunian on vielä keskentekoinen! Näiden sivujen sisältö saattaa yhä muuttua.

Opiskelumateriaalia

Duniann voi oppia esimerkkien avulla ja matkimalla toisia. Kielioppia ei ole pakko päntätä päähän.

Keskusteluryhmiä

Useat ihmiset harrastavat duniana. Kanava kokonaan dunianksi Telegramissa. Duniann ja englannin kielisiä ryhmiä on Facebookissa ja Telegramissa. Dunianlle on myös oma Reddit.

Suomeksi duniansta voi keskustella Facebookin Tekokielet-ryhmässä. Toinen paikka on Suomi24:n Keinokielet. Dunianlla on myös oma mutta hiljainen sähköpostilista, johon voi liittyä lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen suomi-dunian+subscribe@googlegroups.com tai käytä selainta ja Google-tiliäsi.

Yhteyshenkilönä toimii kielen pääasiallinen tekijä, Risto Kupsala, risto@pandunia.info

Kirjoituksia

Duniansta muissa julkaisuissa